onsdag 11. april 2012

Idéen

Det startet med en idé om å flytte ut av huset og inn i en seilbåt. Litt for å leve ut idealer om å leve enklere, litt for eksperimentets skyld og litt p.g.a skrekken av å ende opp med et liv som er helt A4. 

Noen påpekte at en vedlikeholdsfri, moderne leilighet er enklere. Vel, vi må iallefall gjennom den øvelsen som handler om å kvitte seg med TING. Om livsformen blir billig og miljøvennlig vil vise seg. Kanskje vi må kjøpe en masse plastikkfendre, sjakler, diesel og stag og saker og ting jeg ikke vet navnet på. Her kommer vi inn på en liten detalj som bør nevnes: Vi kan forsåvidt ikke seile.

Idéen er jo fortsatt god, det kreves ikke så mye seilkunnskaper for å BO i en båt. En ørliten hake ved det hele er at båten vi har kjøpt ikke ligger der vi skal arbeide og bo, i Kristiansand.
Den må hentes. I Alta.
I mai starter turen: hent hjem et hjem, fra Alta til Kristiansand - og lær seiling på ferden.
Velkommen med.


Som du ser av bildene har vi et nært og avslappet forhold til å ferdes på havet, øverst Ingunn, så Lars.

4 kommentarer:

 1. Gratulerer i bloggverdenen fra det andre faste besetningsmedlemmet ombord. Det er jo kjempefint at du kan fjase her, så tar jeg meg av alt det seriøse på www.hilaritas.no (særlig, liksom).

  Vi får satse på en bratt læringskurve og mange gode tips fra ivrige blogglesere! :)

  SvarSlett
 2. Dette høres (sinnsykt) gøy ut Ingunn! Så moro at du deler med oss. Jeg ønsker deg/dere lykke til og skitt fiske ;)

  SvarSlett
 3. det å være på flyttefot kan jo så absolutt opphøyes til livsstil!! gratulerer med fantetilværelsen. husbåtbeboere er jo eg erverdig folkeslag!!

  SvarSlett
 4. Lykke til med ny blogg. Spennende å følge din versjon også, når jeg allerede følger Lars sin.

  SvarSlett