torsdag 21. juni 2012

UFO i Espevær

Dette er ikke en tittel for å lokke lesere. Espevær er faktisk viden kjent for å ha en 60 meter diger UFO-ring. Så dermed ville vi sjekke ut dette stedet utenfor Bømlo. Men først måtte det seiles litt og jeg satte meg til foran - eller i baugen som det gjerne kalles -  for å holde utkikk. Her fant Lars meg i et litt slapt øyeblikk. Det var jo ikke en båt så langt øyet kunne se. Så da så.


Siden jeg hadde gjort en slik strålende innsats på utkikksposten, ville Lars lage pannekaker til meg. Vi hadde jo fått blåbærgele fra vår venn på Sotra. Det ble et herremåltid for for både damer og herrer.


Det kunne se ut til at dette ville bli nok en deilig, kjedelig dag uten det minste action og adrenalin kick. Så feil kan man ta, bare fordi solen skinner og seilingen går på skinner. Det skulle bli skikkelig nifst. Vi nærmet oss UFO-øyriket Espevær. Det var blikkstille, selv  ikke måkene skrek. Vi forvillet oss inn i et trangt sund, og det var ingen vei tilbake. Det stod to mennesker bakom en gardin i et av husene og kikket på oss. Vi smilte litt usikkert og vinket. De vinket ikke tilbake. De var svært alvorlige. Bildet viser hvor gruuuusomt trangt det var.


Det var da vi ble oppmerksom på en fresende lyd og røyk og et romskip som nesten gikk i ett med omgivelsene. Den syntes ikke på vår radar engang, men var diger! UFOen hadde landet midt foran Jokerbutikken på Espevær! De hadde våpen og de så ikke det minste vennligsinnet ut. Men litt kjekke, igrunnen.


Vi stusset over at de hadde så få fendre. Bare to mot våre femten. Vi følte oss straks litt overlegne. Men det hjalp så lite å vinne fenderkampen. De tok opp absolutt hele plassen på gjestebrygga i Espevær. Vi putret slukøret videre og har nå lagt oss på svai i en ensom bukt i nærheten. Ikke rart folk i Espevær står og titter litt alvorlige ut bakom gardinene. Sånn har de det sikkert hele tiden. Grøss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar