mandag 25. august 2014

Flytte båten til vinterhavn

Vi har nå overvintret i Kristiansand i to vintre. Sist vinter bodde vi i gjestehavna. Det er ikke en spesielt gjestmild havn. Særlig ikke når det blåser kuling fra sør og sør-øst. I vinter blåste det kuling fra sør og sør-øst fra desember til mars. Vi var oppe midt på natta, midt på vinteren og ordna med trosser som røyk, fiksa på fendringen og redda et par båter i nabolaget. Vi evakuerte to ganger. Da var vi redde. Sånn kan vi jo ikke ha det en vinter til. Hva er så alternativene?

Flytte på land og begynne å pusse sølvtøy og lage lappeteppe? Eller finne en bedre havn? Det er gøyere å pusse sjakler og lappe sammen kalesja. Vi finner en bedre havn. Vi hadde hørt av båtfolk at havna i Hånesbukta var bra - og vi hadde hørt at Sardinia har flere gode havner. Valgets kval.

Det blir Sardinia. Denne havna ser bra ut og har blitt anbefalt av pålitelige folk.
Det er nær klatrefeltene. Og trygt og billig. Men ikke helt som Kiwi. Det er ikke så kjapt. Neida. Men hvorfor skal alt være så kjapt? Vi er ikke kjent for å velge kjappe løsninger. Å kjøpe båt i Alta gav oss jo litt lang transport hjem. Men for et eventyr av en reise!

Nå venter nye eventyr. 30. august starter ferden mot Sardinia. 12. oktober håper vi å klappe til kai i Santa Maria Navaresse. Så håper vi havna er hakket bedre en Hånesbukta.

4 kommentarer:

 1. Ønsker dere en god og trygg reise! Gleder meg til å utforske Sardinia i mars!

  SvarSlett
 2. Takk. Du skal jo være med bittelitt av reisen du og da. Det blir bra!

  SvarSlett
 3. God valg! Kjekt og se at dere forsetter å gjøre gøye ting i voksen alder! Blir det kanalferd gjennom kontinentet?

  SvarSlett
 4. ja, Tobias. Vi seiler inn ved Bordeaux og går Canal du Midi. men først går vi over til Scottland og deretter ned Irskesjøen. Hvorfor gå raskeste vei:-)?

  SvarSlett