lørdag 26. mai 2012

Brønnøysund - Vingsand: fra tja til tjo-ho


Etter idyllen i Ylvingen og nynning på "Himmelblå" over blankt hav kom vi til brønnøysundregisteret. Det er et utrolig stygt bygg omgitt av en by som heter Brønnøysund. Det morsomste som skjedde der var at vi traff Randi Skau og Otto. Randi padler fra Rørvik til Russland og kan følges på sakteruta.no
De ble glad for å få smake Lars sitt båtbakte brød med Hapå.


Sakteruta ble værende i Brønnøysund mens vi fulgte hastig Hurtigruta sørover og la oss til for natten på Leka. Vi så ingenting til blokkene som er så mye omtalt. Men de hadde sykler til leie på kaia der. Fiiine DBS sykler fra søtti og åttitallet. Vi syklet til butikken og ble smertelig klar over at vi hadde kommet til Trøndelag. Men trønderprat er igrunnen ikke så verst, og gubbene utenfor butikken var riktig pratsomme og mente Leka hadde mye å by på. Så vi syklet rundt blant kuer og lam og grønne enger.


Vi seilte fra Leka til Rørvik for nå fikk vi faktisk seilvind igjen. Det gøyeste med seilbåt er å seile. Lurer på hva som er gøy med motorbåt igrunnen. Å legge til kai uten å få en haug med ufordelaktig sidevind i riggen kanskje?

Rørvik var heller ikke noen perle. Og de har i motsetning til Brønnøysund ikke et eneste register å skryte av. Men i dag har vi ankommet en perle, nemlig Vingsand. Her er et buldemekka midt i havgapet og vi testet noen høye steiner. Både Kristin og Christian klatret helt til topps. Christian synes det var litt ergerlig at det hvite singletten han kjøpte på Cubus i Rørvik gikk i ett med huden på de muskuløser armene hans. Han ble også litt skuffet når vi forklarte at Cubus ikke er et klatreklesmerke.


Grunnen til at jeg sier sånne teite ting om Christian er at jeg ikke turde å klatre helt opp selv. Og jeg som har klatrebukse fra E9. Som jeg tilogmed har gått i operaen med. Kristin var den første som turde klatre helt opp. Hun er også litt teit.


Vi ble faktisk så varme av buldringen at vi bare måtte bade. Riktig sommerslig i Trønderland i dag. Selvsagt grillet vi i solnedgangen etter badet. Blir det mer idyllisk nå så spyr jeg.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar