tirsdag 1. mai 2012

Utsatt avreise

1. mai skulle vi ha toget ut Altafjorden med flagget vaiende akter og sunget hyllestsanger til Den Norske Sjømann. Slik ble det ikke. Det er kanskje et dårlig tegn at reisen blir forsinket fra dag en?

Hva gikk galt?
Jo, det viste seg at senkekjølen på en 9 tonns seilbåt ikke er heeelt som på et seilbrett. Det hadde kilt seg fast i løpet av vinteren og vi strevde i hele går med å få det ned. Men med såpevann, og bankeredskap og røsking i taustumper, ordna det seg.

Aldri så galt at det ikke er bra for Norge.
Det viste seg at det var lurt av oss å ikke seile ut 1. mai. Det var visst storm ute på storhavet, og selv om vi bare skulle seile til Øksfjord på første etappe, ville det ha blitt en røff seilas. Derfor fikk vi enda en dag til å rydde, vaske og lese bruksanvisninger for ulike dingser i båten.

Hva kan vi nå?
Vi kan skylle ned i do, tenne dieselovnen og webasto-ovnen (riktignok med en svidd fender ved varmeutslippet som resultat), slå av og på alle lys i båten osv. Desuten har jeg funnet noe som ligner en megalang buff. Det er en fenderstrømpe. Så den har jeg tredd på den svidde fenderen og vips! så er den ikke svidd lenger men fin og blå med buff på.

Verdensarven
Vi tok en utflukt for å besøke Alta museum og der fikk vi se helleristninger som er på UNESCOs liste over verneverdige greier. Det var faktisk artig. Og takk til Rune Somby som låner oss bilen sin mens vi ligger værfast/trofast her i Alta. Bilen hans er nok ikke særlig verneverdig, men funker ok.

Hvis noen der sør synes det ser kaldt og utrivelig ut her, så er det det. Dere kan bare sitte der i sommerkvelden og hånflire. Vi har en senkekjøl som virker, Walters mandler i barskapet og kan skylle ned i do så lett som ingenting!

2 kommentarer:

 1. Bare husk å begrense mengden med "do fyll"
  Egen erfaring med gjester på toalett besøk resulterte i en liten rørlegger utdannelse jeg kunne vært foruten.
  Men oppdagende læring er jo så populært nå, så dere finner vell ut av det

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips. Det er svært lite fyll i denne båten. Vi ligger til havn og da bruker vi fasilitetene til Alta båtforening:-)

   Slett