lørdag 5. mai 2012

Grusom start, herlig avslutning

Jeg starter med avslutningen: endelig en topptur i Lyngsalpene! Etter en trøblete natt/morgen( dagen startet før kl fem i dag) og en herlig seilas i medvind og sol fikk vi kasta på oss skia ved brygga og lagt ut på tur, Trond og jeg.


Vi gikk opp på bandet mellom storegalten og lillegalten på ca 600 meter og så ned i havet på andre siden. For en natur! For noen fjell! Utsikten var formidabel mens kjøreforholdene var elendige, gjennomslagsføre og flatt lys. Spiller ingen rolle, det var en vidunderlig tur. Det ble slush og fine forhold litt nedi bakken.

Morgenstund gikk opp i røyk
Men starten på dagen er jo som nevt helt elendig. Trond som lå i salongen våknet først av eksos og røyk fra dieselovnen og fikk litt luft i luka. Vi tumlet alle ut av båten og ut i solen, men tror du det var morgen bare fordi sola skinte? Neida, klokka var ikke fem engang. Dette har vi desverre ikke noe bilde av. Trøtte tryner og rådville blikk. Lars benyttet anledningen til å lese litt høyt for oss alle fra instruksjonsboka til dieselovnen. Vi har nok blitt litt klokere.

Surkuk
Etter høytlesningen gikk vi ut for å finne sjefen for dieselpumpa. Han kom på banen etter at Lars hadde ringt endel ganger og han var SKIKKELIG sur. Dette var ikke noen lystbåtpumpe, nei. Han bannet og steikte helt til jeg gikk i land og fortalte om båtkjøp og reisen vår fra Alta til Kristiansand. Ja, ja så fikk vi kjøpe diesel da og sørge for å fylle skikkelig opp i alle kanner og kar, for det ville bli lenge til vi traff en slik surkuk igjen. Sa han.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar