mandag 7. mai 2012

Værfast i en adventskalenderI går våknet vi til nok en overraskelse: snøstorm. Det hadde ikke yr sagt noe om. Men likefullt ulte det ute og vinden rev i fortøyningene. Da ble det sløving under dyna til langt på dag, etterhvert ble det egg og bacon, kake og kaffe. Trond skulle ha mønstret av i Tromsø den kvelden, men ble hentet av kona i der vi lå værfaste Nord-Lenangen i stedet. Han virket oppriktig lei seg for å forlate oss i snødrevet. Riktig kos hadde det vært under dekk den morgenen.

Nødplaner, helt unødig.
Vi tre andre diskuterte om vi turde å ta sjansen på å dra ut i været for å komme oss til Tromsø. Vi lagde nødplaner. Sånt er skummelt å lage. Da setter man ord på det verst tenkelige. Men det er sikkert lurt, i stedet for å stå der å lure hvis nøden kommer. Så ringte Trond fra bilen sin på et eller annet fergeleie og fortalte at det var flatt hav og god sikt på havet. Vi hadde ligget i et stormhull hele dagen!

Dermed kastet vi loss i føyka og seilte ut i god medvind og grei sikt og vips! så var vi i Tromsø. «Vips!» i vår verden nå, er omtrent syv timer.

Overraskelser i lukene
Nå har vi opplevd både storm og vindstille og å gå tom for både diesel og strøm. Det vi ennå ikke har lidd er: skibbrudd, beinbrudd og samlivsbrudd. Vi har fortsatt ikke gått tom for: vann, ideer og Walters mandler. Og hvis det ser ut til at vi mangler noe, må vi bare grave enda dypere i alle skuffer og skott, for her dukker det opp stadig nye saker og ting i lukene. Det er som å bo midt i en adventskalender. Snøen legger seg på ruta, adventstiden er her.Personlig synes jeg ikke det er noen spesielt artig kalender, men Harald og Lars ler og koser deg når de åpner lukene. De finner mer verktøy, nye (og gamle) anoder og oljefiltre og fulle oljekanner . Jeg synes godt at det kunne ligge litt karameller i lukene. Karameller smaker bedre enn impeller.

2 kommentarer:

  1. Æ flire mæ ihjæl . For ei skute hihi hva e det neste mon tru ???? ; )

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja du kan flire du, Inge. Jeg ønsker meg bare litt godvær jeg, og blåser i alle morosakene i lukene.

      Slett